Lilla kulturpriset 2017

Scenit presenterar Lilla Kulturpriset 2017 – ett kulturpris av och till unga

Nomineringsperioden är över och juryn bestående av ungdomar och Scenit-representanter har nu överlagt och utsett årets mottagare av Lilla Kulturpriset – ett pris på 15 000kr. 

Årets mottagaren av Lilla Kulturpriset presenteras på invigningen av Kulturnatten 2016, 18 november på Hjalmar Bergman-teatern.

Scenit vill rikta ett stort tack till Örebrobostäder AB, Örebro kommun och Region Örebro län som sponsrar 2016 års Lilla Kulturpriset!

Presenteras i samarbete med

Kriterier för nominering

Kriterierna för nominering till Lilla Kulturpriset är enkla: 

  • Den nominerade ska vara 13-25 år
  • Den nominerade ska ha utmärkt sig inom kultur i Örebro län det senaste året (ange med vad samt hur i motiveringsdelen när du nominerar)
  • Den nominerade ska vara bosatt i någon av Örebro läns 12 kommuner

Definition av "kultur"
Vi använder oss av en vid definition av "kultur", utöver kulturformer som dans, film, konst, musik, teater m.m inkluderar vi även mer moderna och nyskapande kulturformer, som lajv och spelkultur. 

20 000 kr utan förbehåll

Prissumman på 20 000 kr betalas ut till mottagaren och beloppet har inga förbehåll och kan användas fritt av mottagaren. 

Frågor? Skicka ett e-postmeddelande till  info@scenit.se!

2015 års mottagare: 13-årig graffitikonstnär

Tidernas första Lilla Kulturpriset på 10.000kr gick till Linus Hasselgren, en oerhört duktig och driven graffitimålare som tog juryn med storm.

Juryns motivering: 

Att redan som tolvåring lyckas nå ut med sin kreativa kunskap inom graffitimålning på ett professionellt sätt är en handling som kräver tid, vilja, talang och precision. Genom projekt och utvecklandet av sina kunskaper främjar årets Lilla Kulturpris-mottagare den lokala kulturen genom att driva både sin personliga och allmänna framgång med ansvar. Mottagaren brinner för upprättandet av lagliga väggar till konstformen graffiti och dokumenterar tydligt sin framgång bland annat på Youtube men också genom de flertal uppdrag som mottagaren utfört under det senaste året.

Med betoning på mod, begåvning och ambition har årets mottagare lyckats nå ut och bryta normerna för sin kulturform. Juryn känner sig ärade att kunna avslöja att tidernas första mottagare av Lilla Kulturpriset är Linus Hasselgren!

Läs hela pressmeddelandet

Läs mer om Kulturnatten

NOMINERA TILL LILLA KULTURPRISET

Nomineringar till 2016 års Lilla Kulturpriset tas emot mellan 16/9 till 10/10.

Frågor? Skicka ett e-postmeddelande till  info@scenit.se!

Nomineringsperioden är Avslutad!

Vinnaren presenteras under invigningsakten på Kulturnatten 2017, på Hjalmar Bergman-teatern 17 november.

Frågor? Kontakta oss!

Tack!

Din nominering är mottagen!

Ojdå, något gick fel. Testa gärna igen eller kontakta oss på info@scenit.se!

VÅRA MEDLEMSORGANISATIONER

ANSLUT  STUDIEFÖRBUND